TCG ALENA GmbH.
Thermo-Chemical Gasification and Alternativ Energy Applications GmbH.
... Mindig egy lépéssel a Világ előtt!
Limbi Pagină de început - Prezentare Contactare SCURT ISTORIC Aspecte teoretice TEHNOLOGIE Sisteme TCG Fischer-Tropsch(F-T) Unitatea de producere energie electrică Producere energie termică, valorificare ALBUM FOTO

TEHNOLOGIE

Prezentare tehnică generală:

Deseurile menajere, deșeurile cu un conținut de carbon - deșeuri organice, deșeuri din instalațiile de canalizare, nămoluri, reziduuri de ulei, rezuduuri din exploatarea cărbunelui etc. – se prelucrează folosind un sistem închis din punct de vedere ecologic prin generare de energie .
Elementele componente al sistemului:

 1. echipament de mărunțire a deșeurilor (input),
 2. echipamentul de piroliză
 3. rezervoarele de stocare și / sau corturi
 4. cazan pentru preparare apă caldă și abur
 5. unitate de producere hidrocarburi lichizi (ex. Fischer-Tropsch) – opțional (anexa 1)
 6. unitate de producere energie electrică/termică – opțional (anexa 2)

Secventele functionării echipamentului:

După o selectare automată a deșeurilor intrate (în afara de sticlă, metale, pietre, pământ toate deseurile pot servi ca material input) urmează o marunțire în instalația parte componentă a echipamentului TCG, deșeurile ajung în camera de piroliză la temperatura medie (cca.450-520 °C ) și presiune redusă (10-12 bar) unde are loc ruperea-scindarea lanțurilor moleculelor materialelor componente  - în funcție de timpul petrecut în cameră. Prin procesele care pornesc din acest moment – controlate și dirijate de echipamentul TCG - are loc transformarea și reordonarea moleculelor scindate. Cu ajutorul dozării cantităților corespunzatoare de H2O/H3O preparat în sistemul special de ionizare al apei, parte componentă a echipamentului TCG, carbonul din deșeurile „ input” este transformat în gaz de sinteză - SYNGAS.Produse obținute (output ):

 • gazul de sinteză – SYNGAS  (amestecul de gaze, care este materialul de bază pentru obținerea majorității produselor finite ).
 • Cenusa-zgura  în cantități diferite cuprinse între 2-25 t, funcție de calitatea materialelor introduse
 • Această cenușă este un produs inactiv asupra mediului, insolubilă în apă, dar care poate fi utilizat in industria materialelor de construcții, sau ca material de terasament.

Alte emisii gazoase sau lichide care ar polua mediul în urma procesării cu sistemul TCG nu există.

 

Principalele caracteristici tehnice ale echipamentului:

 • Tehnologie industrială, în funcțiune (cea mai noua unitate funcționeaza în statul Ohio, SUA)
 • Necesarul de 250 sau 500 tone de material de intrare sosește în 35-38 containere cu 40 de picioare și după efectuarea testelor de corespondență poate fi alimentat.
 • Piroliza are loc la temperatura de cca. 450-520 °C și presiunea de 10-12 bari
 • Reformarea cu abur are loc la presiune și temperatură mai mare ca cea din procesul de piroliză având ca rezultat formarea gazului de sinteză.
 • Dimensiunile unui echipament este de 20m x 30m x 10m.
 • Satisface cele mai severe prescripții și condiții de mediu (fiind cu emisie zero)

 

Pentru a asigura o funcționare continuă, fără intreruperi, echipamentul TCG este prevăzut cu un sistem de intervenție imediată care funcționează în paralel.

Principalele caracteristici tehnice includ:

 • Construcție  modulară, transport containerizat şi a ansamblare la locul de amplasare
 • Nu solicită căptușire cu materiale izolatoare   a interiorului  camerei de piroliză-gazificare
 • Materialele input ajung în sistem pentru o mai bună eficiență energetică
 • Instalația nu este sensibilă la impuritățile din materialul input, solicitând separarea- selectarea preliminară a metalelor, a solului, a pietrelor și a materialelor din sticlă.
 • Instalația utilizează umiditatea  (apa) materialului imput, scăzând astfel cantitatea de apă întrodusă din exterior
 • Prelucrează orice material cu conținut de carbon cu calități cuprinse într-un interval larg, putând fi și amestec de materiale în diferite proporții de biomasă, nămoluri de epurare, sau orice alte deșeuri lichide și solide.